Tidur Membantu Anda menjadi lebih tinggi - Kebenaran atau Mitos?

Tidur Membantu Anda menjadi lebih tinggi - Kebenaran atau Mitos?

Pernahkah anda mendapat jumlah yang betul tidur? Kebanyakan kita mempunyai kenangan ibu bapa kita berkata: "Pergilah tidur awal supaya anda akan menjadi lebih tinggi cepat." Oh, jika kita hanya tahu kebenaran di dalam kata-kata mereka! Saya tahu anda mungkin berfikir untuk rujuk kembali tangan masa sekarang.

Jika ibu bapa kita hanya menjelaskan kepada kamu berhubung sebenar tidur untuk pertumbuhan anda dan kesan positif jangka panjang serta manfaat untuk mempunyai ketinggian yang besar, anda mungkin tidak akan sia-sia satu minit. Anda akan memilih untuk terlepas kartun kegemaran anda dan berhenti menonton TV, kemudian. Jadi, apakah hubungan antara tidur dan pertumbuhan, anda mungkin bertanya?

Sebelum apa-apa lagi, anda harus ingat bahawa untuk berjaya dalam usaha anda untuk menjadi lebih tinggi, anda perlu untuk mempertimbangkan semua faktor yang akan menyumbang kepada peningkatan ketinggian anda - diet anda, senaman, dan tetap tidur 8 jam semasa waktu malam .

Satu lagi yang penting berkembang hujung lebih tinggi yang akan menjadi berguna kepada anda tidur tanpa bantal. Ini adalah dinasihatkan untuk penjajaran yang lebih baik tulang belakang anda, juga. Tidur rata di belakang anda membolehkan tulang belakang anda untuk nyahmampat; jadi cuba untuk membuat ia satu tabiat. Tetapi jika pernah anda tidak boleh, memilih bantal yang lebih kecil untuk berehat kepala anda.

Pilihan tempat tidur di atas yang betul tidur adalah juga merupakan faktor penting yang perlu diambil kira. Adalah lebih baik untuk tidur di atas tilam firma daripada tenggelam ke dalam satu yang sangat lembut. Tidur di atas tilam firma mendatar belakang anda dan melegakan anda untuk tidur malam yang baik, juga.

Paling penting, anda perlu tahu bahawa waktu awal tidur adalah penting untuk pertumbuhan; jadi anda perlu membuat ia satu titik untuk tidur selama 8 jam setiap malam jika anda mahu menjadi lebih tinggi. Kelenjar pituitari kami menghasilkan dan hormon pertumbuhan siaran dalam jangka masa tidur kami. Jadi, jika saya adalah anda, saya akan mengambil kesempatan daripada fakta ini baru ditemui dan tidur keseluruhan 8 jam saya setiap malam, terutamanya jika anda masih di usia muda.

Garis panduan mengenai tidur tanpa menggunakan bantal dan tilam lembut boleh membantu anda tetapi ia tidak membawa berat badan lebih daripada mampu untuk selesa tidur sepanjang malam. Jadi jika anda tidak akan dapat tidur tanpa bantal atau menggunakan tilam firma maka anda hanya akan mengalahkan tujuan tersebut. Jadi jangan digantung di atas terlalu banyak. Apa yang penting ialah anda mendapat jumlah yang baik daripada tidur.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar