Latar Belakang Pemulihan Herba

Latar Belakang Pemulihan Herba

Kebanyakan orang tidak gemar menggunakan kaedah yang baru; Walau bagaimanapun dalam kes penyembuhan semula jadi melalui penggunaan tumbuh-tumbuhan atau herba yang anda boleh yakin bahawa ubat-ubatan herba dan rawatan semula jadi adalah biasa, lama sebelum ubat-ubatan kimia wujud. Pemulihan asli yang masih lagi diamalkan di kebanyakan negara di seluruh dunia.

Tumbuh-tumbuhan telah digunakan untuk penyembuhan sejak awal masa. Mereka telah digunakan topically dan telah ditelan oleh perintis negara kita. Ia masih merupakan kaedah pilihan penyembuhan dalam banyak bidang di dunia di mana bahan kimia farmaseutikal tidak mudah didapati.

Hari ini kaedah semula jadi penyembuhan semakin popular di negara-negara maju kerana peningkatan kos ubat-ubatan, tetapi yang lebih penting kerana pengiktirafan dadah kerosakan jangka sering panjang kepada organ-organ badan yang menyebabkan bahan kimia.

Penggunaan ubat-ubat herba yang telah diistilahkan sebagai kesihatan alternatif, berbanding dengan model perubatan rawatan yang menggunakan dadah atau bahan kimia untuk merawat gejala-gejala penyakit. Ubat-ubat herba sering kaedah yang lebih perlahan rawatan, dan dipercayai untuk merawat penyakit dan bukannya gejala.

Fikirkan tentang sesetengah penyakit dan resipi untuk rawatan beberapa penyakit yang biasa dan membuat keputusan anda sendiri.

Contoh tunggal rawatan herba semula jadi yang ringkas ialah:

* Cayenne (untuk peredaran bantuan),

* Feverfew (untuk membantu mencegah sakit kepala migrain),

* Teh Chamomile (untuk mencegah insomnia)

* Echinacea untuk kurang daya tahan

* Bawang putih ulas untuk pencegahan selsema

* Halia untuk penyakit perut

* Parsley dengan yang buruk bernafas

Anda perlu bijak tentang apa yang anda masukkan di atas atau di badan anda; menjadi amaran bahawa hanya bahan kimia dalam perubatan boleh menyebabkan alahan, jadi juga boleh tumbuh-tumbuhan penyembuhan semula jadi.

Setiap orang harus melakukan kajian yang sama pada ubat-ubat herba seperti yang anda lakukan dengan preskripsi anda mendapat dari Farmasi. Sama ada membeli formula herba atau ubat-ubatan preskripsi anda mempunyai kewajipan untuk memastikan bahawa pembekal anda memenuhi semua pelesenan kesihatan dan standard.

Berikut adalah Untuk Kesihatan yang Baik Anda

Tidak ada komentar:

Posting Komentar