Siapa yang memerlukan satu Watch?

Siapa yang memerlukan satu Watch?

Sel-sel kita adalah asas kepada kewujudan fizikal kita. Seperti kita, sel-sel kita memerlukan rehat, mereka perlu membersihkan rumah dan mereka perlu diberi makan. Segala-galanya tentang badan kita berjalan di atas jam biologi. Sel-sel kita tahu apa masa ia dan pergi ke tempat kerja apabila masa mereka. Pada siang hari, sel-sel kita sibuk mengisi hari kita dan menjaga kita berjaga-jaga. Pada waktu malam, sel-sel kita membaiki, membersihkan rumah dan berehat.

Semasa waktu kegelapan, badan kita mahu tidur. Ramai orang mempunyai masa yang sukar menyesuaikan diri dengan bekerja pada waktu malam. Pada masa-masa tertentu pada malam hari, ada keinginan yang terlampau untuk pergi ke tidur. Kemalangan bencana boleh berlaku di awal pagi apabila badan itu mahu tidur. Ini adalah apabila Exxon Valdez dan kemalangan Chernobyl berlaku.

Jadi jam biologi secara literal berjalan badan kita dan menjaga kita sihat. Abad yang lalu, kaum Cina menyedari bahawa setiap organ kita telah dipasangkan dengan yang lain dan dihidupkan dan dimatikan di dua selang jam. Orang Cina juga perasan bahawa terdapat satu tenaga yang dipanggil chi yang tidak dapat dilihat yang menyumbang kepada daya hidup kita dengan cara yang besar. Chi perut anda menjadi kuat di sekitar 07:00 hanya kira-kira masa yang anda berbuka puasa setiap malam anda.

Sebagaimana terdapat garis-garis ley di bumi, terdapat garis-garis ley di meridian badan dipanggil anda. Meridian adalah perancangan untuk chi. Chi, seperti kami, berjalan pada jam 24 jam dan ia adalah kukuh dalam setiap sistem organ pada masa yang berlainan hari dan malam. Seperti yang anda boleh lihat dengan senarai di bawah setiap organ dipasangkan dengan yang serta-merta berikutan. Jika ada masalah dengan salah satu organ, Pengamal Perubatan Cina akan kelihatan juga melihat apa-apa yang ia dipasangkan dengan untuk melihat jika meridian tenaga telah digunakan dengan baik dengan mengambil nadi tenaga.

Dengan badan, masa adalah segala-galanya. Badan itu mempunyai irama, biasanya dipanggil bio-irama yang bergabung dengan kitaran lain dalam badan anda untuk menyimpan semua sihat dan berfungsi secara optimum. Apabila anda menukar rutin anda, apabila anda terbang, misalnya atau kekal sehingga di luar masa yang biasa anda pergi tidur, seperti Malam Tahun Baru, badan anda perlu melalui masa pelarasan untuk mendapatkan irama anda dan jam badan kembali ke normal rutin.

Jam badan anda:

Perut 7-9 pagi
Limpa 9-11 pagi
________________________________________
Heart 11-1 pm
Usus kecil 1-3 pm
________________________________________
Pundi kencing 3-5 pm
Buah Pinggang 5-7 pm
________________________________________
Perikardium 7-9 pm
Triple Burner 9-11 pm
________________________________________
Pundi hempedu 11-1 pagi
Hati 1-3 pagi
________________________________________
Lung 3-5 pagi
Usus besar 5-7 pagi

Tidak ada komentar:

Posting Komentar