Noshi-Do Pelajaran Six - Self Defence Untuk Usus Anda

Noshi-Do Pelajaran Six - Self Defence Untuk Usus Anda

Elakkan bahan-bahan toksik yang boleh merosakkan hati dan usus
Bahan-bahan tersebut termasuk ubat analgesik, ubat-ubatan anti-radang, ubat-ubatan psikiatri, ubat-ubatan jalan, alkohol dan antibiotik. Juga elakkan sebanyak mungkin menggunakan bahan kimia seperti racun perosak, klorin, peluntur, racun serangga, cat dan pelarut.

Minum sekurang-kurangnya dua liter (4 pain) yang ditapis atau musim bunga air setiap hari
Tubuh manusia memerlukan pengairan dan memerlukan air more3 setiap hari daripada yang kita jangkakan. Kami berkembang di sepanjang trek evolusi sebagai peminum air dan, tidak kola, soda, kopi dan sebagainya pasti tidak akan lakukan, walaupun ia mengandungi air! Minum air yang banyak akan, antara lain, memudahkan perkumuhan mengepam keluar dan toksin melalui buah pinggang dan dengan itu membantu mengurangkan beban diletakkan pada hati.

Makan Brokoli
Dan yang lain "cruciferous" sayur-sayuran, seperti kubis, pucuk brussel, kembang kol, kale, lobak dan sebagainya. Ia mengandungi bahan-bahan penting yang meningkatkan proses detoksifikasi hati. Brokoli mempunyai kesan yang sangat baik.

Gunakan minyak sejuk ditekan untuk memasak
Elakkan minyak hidrogenasi. Sel-sel hati anda tidak tahu bagaimana untuk mengendalikan asid trans-lemak luar biasa dari minyak ini, supaya mereka boleh cenderung terkumpul di sana. Orang yang menelan jumlah makanan goreng dalam minyak hydrogenated cenderung untuk membangunkan hati berlemak dan paras kolesterol yang dibangkitkan. Membaca label produk dan membeli bukannya sejuk-ditekan minyak seperti minyak zaitun.

Senaman adalah penting, seperti biasa. Mendapatkan beberapa.
Anda tidak perlu melatih diri ke Sukan Olimpik atau sidang ke angkasa lepas. Pastikan ia masuk akal tetapi badan-badan suka bekerja dan, seperti kereta, orang-orang yang diletakkan untuk tempoh yang panjang cenderung merosot - jadi menyimpan jentera beralih ke atas dengan baik.

Elakkan kopi dan minuman lain yang tinggi dalam kafein
Kafein boleh membawa kepada peningkatan rembesan asid perut dan dengan itu menghasilkan keradangan perut dan memburukkan lagi ulser perut. Kafein juga menyebabkan injap antara esofagus dan perut untuk berehat, dan ini akan membolehkan kandungan asid dari perut untuk masuk ke dalam esofagus, yang membawa kepada pedih ulu hati dan senak.

Tukar ke teh hijau sebagai minuman biasa anda (tetapi TIDAK sebagai ganti kepada penggunaan air yang mencukupi) dan terdapat sebuah buku percuma daripada teh hijau yang boleh didapati dari laman web yang disebutkan di kaki artikel ini.

Elakkan Alkohol
Jika anda tidak boleh menendang alkohol sama sekali (ia adalah dadah ketagihan selepas semua), maka kurunglah pengambilan alkohol anda sebagai sederhana pengambilan satu yang anda boleh dan tidak lebih daripada tiga hari dalam satu minggu. Ini akan memberikan masa hati anda untuk menghapuskan bahan buangan metabolisme alkohol.

Alga biru-hijau liar adalah makanan tambahan hati yang baik yang boleh membantu hati anda untuk memproses sebarang alkohol anda mengenakan di atasnya dan ia dan penggunaan air yang banyak sering boleh mengurangkan gejala dahsyat anti mabuk. Terdapat ada buku percuma daripada alga liar biru hijau yang akan memberitahu anda lebih lanjut mengenai manfaat kesihatan amnya. Anda boleh mendapatkan dari laman web yang disebutkan di kaki artikel ini.

Masukkan dalam PLENTY diet anda sayur-sayuran mentah dan buah-buahan
Dan sebanyak mungkin, pastikan mereka adalah organik

Jangan menelan terlalu banyak besi
Anda pasti boleh terlalu banyak perkara yang baik. Virus Hepatitis hidup subur di persekitaran yang kaya dengan zat besi jadi menyimpan jumlah kandungan besi badan anda dalam had normal. Apa had-had normal, dapatkan nasihat daripada pakar pemakanan bertauliah. Sementara itu, elakkan atau menyimpan kepada minimum, vitamin dan pil mineral yang mengandungi besi, daging merah, dan memasak dalam periuk besi.

Gunakan semula jadi makanan anti-lemak dan perasa
Makanan tersebut secara semula jadi menyokong kesihatan hati dan termasuk segar akar halia, cili, radishes, kayu manis dan kunyit. Kunyit khususnya adalah sangat baik hati. Cuba ambil 1/4 hingga 1/2 sudu teh kunyit dengan air setiap malam sebelum anda tidur.

Mimpi indah

Tidak ada komentar:

Posting Komentar