A berdaya maju Semua Alternatif semula jadi untuk Topikal Krim Preskripsi Untuk Luka dan Gangguan Kulit

A berdaya maju Semua Alternatif semula jadi untuk Topikal Krim Preskripsi Untuk Luka dan Gangguan Kulit

Asas Perubatan Tradisional Cina menggalakkan senarai 50 herba asas. Kesan biasa, awal, adalah bahawa ubat yang berkaitan dengan mereka, atau gabungan mereka, ditelan dan bukan semasa. Dengan pengetahuan selanjutnya TCM, anda mendapati bahawa banyak asas 50 mempunyai kedua-dua tindakan topikal dan ditelan.

Artikel ini menerangkan beberapa herba TCM (bukan semua dalam senarai 50) yang telah mendapat rayuan untuk kedua-dua nilai topikal dan ditelan. Matlamatnya adalah untuk mengenal pasti dan menentukan mereka yang herba, yang apabila digabungkan sebagai krim topikal, akan mempunyai manfaat penyembuhan ditetapkan anti bakteria, anti biotik dan krim anti radang Perubatan Barat. Herba atas dengan atribut topikal adalah seperti berikut:

Ginseng - Ia tumbuh di Hemisfera Utara di Asia Timur (kebanyakannya utara China, Korea, dan timur Siberia). Ginseng adalah adaptogenic yang merupakan istilah yang digunakan oleh pakar herba untuk merujuk kepada produk herba semula jadi yang dikatakan untuk meningkatkan daya tahan tubuh terhadap tekanan, trauma, kebimbangan dan keletihan. Selain itu, satu kajian di University of Hong Kong mencadangkan Ginseng mempunyai kesan-kesan anti-radang.

Dong - spesies saka asli tumbuhan berbunga untuk Timur Laut Asia dan Korea biasanya ditemui tumbuh di sekitar bank aliran dan bukaan hutan di bawah naungan pokok-pokok. Secara perubatan, ia digunakan untuk menurunkan tekanan darah, meningkatkan sel darah merah dan putih, menyembuhkan kehilangan selera makan, dan menguatkan sistem imun.

Artemisiae - berasal dari beriklim Eropah, Asia dan Afrika Utara, dan bahagian-bahagian Amerika Utara. Ia digunakan untuk gejala strok haba, pelbagai keadaan radang, termasuk semua jenis demam dan untuk merawat dan mencegah malaria. Boleh digunakan topically dan dalaman untuk jangkitan bakteria dan kulat.

Commelinae - Bersama ke Eropah, Timur Amerika Utara, Asia Tenggara dan Afrika. Digunakan sebagai balsem anti-radang untuk merawat sakit otot, tulang sakit dan bengkak-bengkak.

Scufellariae - Anak Negeri yang E. Asia - China, Jepun, Korea, Mongolia. Digunakan sebagai anti-radang, antibiotik (dengan keputusan ujian didokumenkan), antihipertensi, dan yg menenangkan a.

Houttuyniae - Ditanam di Hubei, Jiangsu dan Zhejiang China. Tindakan adalah untuk mengeluarkan haba toksik, untuk menggalakkan saliran nanah, untuk melegakan dysuria (sakit semasa kencing), merawat jangkitan kencing akut dan luka terbuka / luka.

Psoraleae - Terutamanya ditanam di Henan, Sichuan dan Shanxi wilayah China. Perisian luar merawat leukoderma (kehilangan pigmentasi kulit) dan psoriasis.

Salviae Miltiorrhizae - Berasal dari kedua-dua China dan Jepun, yang semakin meningkat antara 90-1,200 meter ketinggian, lebih suka tempat-tempat yang berumput di hutan, lereng bukit, dan di sepanjang tebing sungai. Mengurangkan pertumbuhan tisu parut berserabut dengan meningkatkan aliran darah ke kawasan yang dipohon.

Ringkasnya, Ginseng digunakan topically adalah dan anti-radang yang melawan jangkitan dan menggalakkan penyembuhan. Codonopsis meningkatkan bilangan sel darah merah dan putih yang membantu dalam penyembuhan ruam, kudis dan luka terbuka sama mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan. Artemisiae terkenal dengan kejayaan sebagai rawatan anti bakteria dan kulat. Commelinae adalah anti-radang yang membantu untuk mengurangkan bengkak. Scufellariae telah didokumenkan kejayaan sebagai krim antibiotik. Houttuyniae menyembuhkan luka terbuka dan luka-luka dan juga terkenal dengan keupayaannya untuk mengeringkan jangkitan dan mengalirkan nanah. Psoraleae merawat kehilangan pigmentasi kulit dan psoriasis. Salviae Miltorrhizae digunakan untuk mengurangkan tisu parut semasa proses penyembuhan.

Gabungan bahan-bahan herba semula jadi, digabungkan dalam jumlah yang betul untuk membentuk penyelesaian topikal, akan membantu untuk menyembuhkan luka, luka, luka-luka, kudis dan ruam. Kemasukan Psoraleae juga perlu membuat kombinasi berkesan ke atas penyakit kulit seperti atlet kaki, psoriasis, jangkitan kulit, jangkitan kuku, ekzema dan ketuat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar