Mengalkali Badan Anda - Bagaimana untuk Mendapatkan dan Mengekalkan alkali badan pH

Mengalkali Badan Anda - Bagaimana untuk Mendapatkan dan Mengekalkan alkali badan pH

Mengalkali badan anda untuk melawan penyakit, bakteria dan virus. Ini gangguan tidak boleh hidup di dalam tubuh seseorang-a yang seimbang dengan pH alkali yang betul.

Untuk memulakan, membeli beberapa jalur ujian pH. Saya telah mendapati bahawa ujian air kencing adalah lebih tepat daripada ujian air liur tetapi kebanyakan jalur akan bekerja untuk kedua-duanya. Jalur pH Pembelian jalur jenama dalam talian atau pHydrion boleh didapati di kedai-kedai makanan kesihatan. Saya mendapat lombong dari Amazon.com. (pH ion jenama Baki).

Bagaimana untuk mendapatkan dan mengekalkan pH badan yang beralkali

1) Uji Perkara air kencing pH pertama anda pada waktu pagi dan membandingkan carta pada pakej. Tahap optimum adalah 6.75pH-7.2pH. OngoingTesting adalah kunci kepada alkalizing badan anda.

2) Sebuah badan berasid memerlukan menambah lebih banyak makanan beralkali untuk diet anda. PH asid menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai jumlah yang cukup penampan alkali diperlukan untuk mengatasi asid yang dihasilkan oleh badan anda. Punca pH asid adalah makanan dan minuman berasid, tekanan, kebimbangan, pencemaran dan bahan cemar. Makan 80% makanan beralkali dan 20% kurang makanan beralkali.

3) Simpan buku harian keputusan ujian pH anda, makanan yang anda makan dan apa yang kamu minum. Termasuk masa setiap ujian pH dan masa dan kandungan apa yang anda makan dan minum. Tunggu dua jam selepas makan sebelum anda menguji pH anda lagi. Menguji pH dengan kerap sepanjang hari dan sekali lagi sebelum anda tidur. Adakah ini untuk 12 minggu atau selama yang diperlukan untuk keputusan anda untuk sentiasa jatuh dalam julat optimum dan untuk betul mengalkali badan anda.

4) Berhati sederhana cukup untuk memecahkan berpeluh. Melanggar berpeluh adalah kunci untuk melepaskan toksin / asid. Overdoing ia menyebabkan mewujudkan asid lebih laktik untuk badan anda untuk menapis. Anda perlu merasa baik dan mempunyai perasaan kesejahteraan selepas senaman tidak lemah atau haus. Bersenam boleh membantu anda mengalkali lebih cepat.

5) Minum 3/4 - 1 auns air antioksidan alkali setiap paun berat badan. 3-5 liter air mungkin kelihatan seperti banyak jika anda bukan seorang Peminum air, namun ini membantu untuk mendetoksifikasi badan anda supaya anda boleh mencapai matlamat pH anda.

Pada mulanya ujian pH pertama pagi anda mungkin berasid. Ini adalah satu gambaran yang digunakan sehari sebelum dan bagaimana badan anda menapis ia. Jika anda sangat berasid, ini mungkin sangat membimbangkan kepada anda. Walau bagaimanapun, mengetahui dan menetapkan ia adalah lebih baik daripada tidak mengetahui dan tidak membetulkannya. Mengharapkan pH anda untuk turun naik pada mulanya. Ini adalah sebahagian daripada proses dan tujuan menyimpan jurnal. Ambil tanggungjawab untuk kesihatan anda mendapatkan dan mengekalkan pH badan yang beralkali akan memberi ganjaran anda dengan baik!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar